Szia Kedves Látogató! 

Eppel Ariane vagyok, a Pöttyös Unikornis megalapítója és alkotója. Pöttyöző technikával készítek kézzel készült fa ékszereket, fa könyvjelzőket, vászonképeket és apró talizmánokat, épp olyan egyedi és különleges darabokat, amilyenek mi magunk is vagyunk – megismételhetetlenek, kivételesek, szerethetőek és tökéletlenül tökéletesek.

A Pöttyös Unikornis 2016-ban született meg bennem, amikor egy “véletlen” során kapcsolatba kerültem a pöttyöző technikával, és köveket kezdtem festeni otthonom díszeiként. Alkotás közben az első pillanattól kezdve különleges kapcsolatba kerülök minden darabbal, a színek, formák harmóniája teljesen magával ragad. Számomra az alkotás ezen formája meditáció; egyszerre merülök el az egyhegyű figyelem állapotában, és a lelkem teljesen szabad.

Szerettem volna, hogy ez az érzés valamilyen módon napközben is velem legyen, ne csak hazatérve, mikor a festett köveket újra kezemben tarthatom. Így kezdtem el 2019-ben ékszereket is készíteni pöttyöző technikával, és viselem őket azóta is nap, mint nap. Mellettük vidám vagyok, mosolygok, meglátom aznap is a szépet, hiszek önmagamban és kevesebbet aggódom. Megtaláltam a lelkem szabadságát a festéssel és az ékszerekkel. Megszületett a Pöttyös Unikornis Manufaktúra! A vállalkozásom középpontjában a fókusz rajtatok van, kedves vásárlóim, hisz egyedi elképzeléseiteket örömmel fogadom, a színtípusotokhoz leginkább passzoló színekkel festem meg az ékszereket, hogy azok igazán rólatok szólhassanak. 

2021-ben egy látszólag csendesebb időszak következett, amikor kevesebbet mutattam abból, ami belül épp átalakulóban és születendőben volt.

2022. tavaszán elérkezett a pillanat, hogy megmutassam, mi minden történt az előző időszakban a háttérben. Addigra a sok-sok új pöttyös portékával megteltek nem csak a polcaim, hanem a szívem is: az ékszerekhez hasonló technikával készült mandalás fa könyvjelzőket, fa talizmánokat és kis méretű vászonképeket is elkezdtem festeni.

2022. decemberében pedig elindult a Pöttyös Unikornis webshop is, így ma már bármely pöttyös portéka kényelmesen, online is megvásárolható. A készleten lévő termékek mellett a színekre vonatkozó egyedi elképzeléseteket is örömmel fogadom!

Számomra a harmonikus színkombinációk ajándékok, töltekezem belőlük. Úgy érzem, hogy a színekkel történő alkotás igen erőteljes módja a kommunikációnak, mely különböző szinteken képes az emberekhez szólni. Hálás vagyok, hogy ilyen mód fejezhetem ki önmagam és segíthetek másoknak is megtalálni az önmaguk boldogságához vezető utat.

Hiszem, hogy egy kis talizmán, egy mandalás könyvjelző, vagy egy mágikus ékszer képes emlékeztetni bennünket arra, hogy az élet milyen fantasztikus, és hogy érdemes hinni abban, amire igazán vágyunk!