Szia Kedves Látogató! 

Eppel Ariane vagyok, a Pöttyös Unikornis megalapítója és alkotója. Pöttyöző technikával készítek kézzel készült ékszereket, fa könyvjelzőket, vászonképeket és apró talizmánokat, épp olyan egyedi és különleges darabokat, amilyenek mi magunk is vagyunk – megismételhetetlenek, kivételesek, szerethetőek és tökéletlenül tökéletesek.

A munkáim egytől egyig kedvesek a szívemnek és közel állnak hozzám, így a festett portékák egyúttal engem is lefestenek; általuk engem is megismerhetsz.

A Pöttyös Unikornis 2016-ban született meg bennem, amikor egy “véletlen” során kapcsolatba kerültem a pöttyöző technikával, és köveket kezdtem festeni otthonom díszeiként. Alkotás közben az első pillanattól kezdve különleges kapcsolatba kerülök minden darabbal, a színek, formák harmóniája teljesen magával ragad. Számomra az alkotás ezen formája meditáció; egyszerre merülök el az egyhegyű figyelem állapotában, és a lelkem teljesen szabad.

Szerettem volna, hogy ez az érzés valamilyen módon napközben is velem legyen, ne csak hazatérve, mikor a festett köveket újra kezemben tarthatom vagy amikor újra festhetek. Így kezdtem el 2019-ben ékszereket is készíteni pöttyöző technikával, és viselem őket azóta is nap, mint nap. Mellettük vidám vagyok, mosolygok, meglátom aznap is a szépet, hiszek önmagamban és kevesebbet aggódom. Megtaláltam a lelkem szabadságát a festéssel és az ékszerekkel. Megszületett a Pöttyös Unikornis Manufaktúra!
2021-ben egy látszólag csendesebb időszak következett, amikor kevesebbet mutattam abból, ami belül épp átalakulóban és születendőben volt.
Majd 2022. tavaszán elérkezett a pillanat, hogy megmutassam, mi minden történt a háttérben, és megszületett bennem a vágy, hogy megosszam veletek azt a sok-sok új pöttyös portékát, amikkel addigra már megteltek nem csak a polcaim, hanem a szívem is: az ékszerekhez hasonló technikával készült vászonképeket, fa könyvjelzőket, és mandalás talizmánokat. Ma már ezeket is megtaláljátok a honlapot böngészve 🙂

Számomra a harmonikus színkombinációk ajándékok, töltekezem belőlük. Úgy érzem, hogy a színekkel történő alkotás igen erőteljes módja a kommunikációnak, mely különböző szinteken képes az emberekhez szólni. Hálás vagyok, hogy ilyen mód fejezhetem ki önmagam és segíthetek másoknak is megtalálni az önmaguk boldogságához vezető utat.

Hiszem, hogy egy kis talizmán, egy színes vászonkép, vagy egy mágikus ékszer képes emlékeztetni bennünket arra, hogy az élet milyen fantasztikus, és hogy érdemes hinni abban, amire igazán vágyunk!