A #festékszer kollekció születésének története 

Ez a különleges kollekció a Szilda Bee-Pakk és a Pöttyös Unikornis közös gyermeke. 
Szildától idézek nektek, aki blogjában csodálatosan ír a régóta dédelgetett, hosszas előkészületeket igénylő, ám most végre valóra váló álmáról a Festékszer kollekcióról: 
“Nagyra törő álmokkal készülök a 2020-as évre. Életem képe hatalmas átalakuláson ment át az elmúlt esztendőben, és a Napnál világosabban ragyognak most azok a kincsek, amiket lelkem a világnak szán. (…)
Több mint egy éve léptem a vízfesték készítés tevékeny útjára. Azért így fogalmazok, mert ennek az előkészületei (…) több éve zajlanak. (…) A festés a mindennapjaim alapelemévé vált, és minden helyzetben színesítik az éltemet.
A zsebemben lapuló festék adta ajándékok ispiráltak arra, hogy a Te zsebedbe is rejtsek pár csepp festéket, hogy bármikor színesre festhesd a pillanatot.
Ráadásul, nem a zsebedbe rejteném a festék színes gombjait, hanem ékszerként viselhetnéd a nap bármely szakában, bármilyen alkalomra a megfelelőt választva.

Az év során 12 mese, 12 szín és 12 ékszerkészítő által festett világot teremtünk, hogy a festés legyen 2020 legtrendibb önkifejezési módja. ”  

A blogot és fenti blogbejegyzését itt találod: https://beepakk.hu/festekszer/

Szilda tehát különleges kézműves vízfestéket készít. Nagyon magas pigmentáltsággal készülnek a festékei, és NaturaMia aromaterápiás illóolajokkal is fűszerezi őket!
Mesefestő workshopjain azt is tanítja, hogy egyetlen színnel is csodákat lehet művelni, hisz abban benne van az adott színskála végtelen árnyalata. Szildával mindketten hisszük, hogy a mese és a festés is terápiás eszközök, és hogy nagy ajándék, hogy az önismeretünk is fejlődhet általuk. Reméljük, te is megtapasztalhatod ezt a festékszerek használatával.

 

Hogy kapcsolódik a Pöttyös Unikornis a Festékszerekhez?

Megtisztelve érzem magam amiatt, hogy engem kért fel Szilda arra, hogy legyek az az ékszerkészítő, aki életrekelti a januári kollekciót. Szilda hosszú évek óta dédelgetett álma a festékszerekről januártban Pöttyös Unikornis ékszerek formájában válik valósággá és teremt értéket. A Pöttyös Unikornis világa összecseng Szilda festésről és festékekről alkotott nézeteivel, ezért is különleges találkozás a mienk.

 

Mi pontosan a #festékszer?

A kollekció egyedisége abban áll, hogy egy rendhagyó Pöttyös Unikornis medál az, ami hordozza azt az egyetlen színt, amivel te is bárhol, bármikor alkothatsz!

Egy olyan kollekciót készítünk január folyamán, amit “A 12 hónap” c. mese ihletett, ami Szilda januári workshopjainak is a kreatív és inpirációs teret adó meséje. Az ékszereken úgy érhető el a vízfesték, hogy közben a Pöttyös Unikornis stílusjegyeit is magukon hordozzák. Medál és festék 2in1  Összesen 4 féle színű festék csepp kerül a kollekció darabjaira, amiket körbefestek, hogy különleges ékszerek születhessenek belőlük.

 

Hogyan használd a #festékszer-t? 

A mandalák belsejében találod azt a vízfesték cseppet, amitől ez a medál különlegessé válik és feléled. Bátran használd ezt a középső színt festéshez! A vízfestéken kívül a medál többi részét ugyanis lakk védi, amit a víz nem old, így nem kell attól tartanod, hogy sérül a medálod pöttyözött része, ha víz éri. Ha festés közben vízfesték kerül a medál többi részére, óvatosan itasd fel egy tiszta és nedves ecset segítségével, majd törölgesd le puha ronggyal.
Ha a vízfestéked elfogy, díszítsd magad kedved szerint azt a részt, ahol korábban a vízfesték volt, és viseld tovább az ékszert!

 

 

A kollekció az alábbi egyedi medálokból áll, 40 mm-es nemesacél alapra készültek és darabonként 14.000 Ft-ért vásárolhatóak meg.

1.medál – Tél

A tél központi szerepet tölt be a 12 hónap c. mesében. Ez inspirálta az első medál hűvös, fagyos hangulatát, miközben a fehér szín egyszerűsége, tisztasága valami olyan lágyságot visz a medálra, amitől megszelídül. A fehér a sikeres kezdetet is jelentheti!
Kék színű vízfesték díszíti.

 

2. medál: Tavasz 

Miközben mindent vastag hótakaró fedett, a 12 hónap c. mesében a varázslatos segítő erők rügyező fákat, zöldülő füvet, kivirágzott százszorszépet hoztak; egyszerre kitavaszodott!

A #festékszer kollekció második darabja is a tavasz hangulatát idézi és annak szimbolikáját viszi viselőjéhez.

A remény medálja ez, az újjászületésé, a megújulásé!

A medál közepén pedig ezúttal Szilda Bee-Pakk zöld színű festék cseppje hív téged alkotásra, mely NaturaMia aromaterápiás olajjal fűszerezett.

 

3. medál: Nyár 

A nyár még messze van, de mi azért már ábrándozhatunk róla, nem igaz?

A #festékszer kollekció következő medálja egy színes virágmezőre repít téged, ahol tombol a nyár, perzsel a nap, és ahol dalolnak a kedves kis madárkák. Élénk színei boldogságot, jó kedvet hoznak, elfeledtetik a bút.

A medált Szilda Bee-Pakk csodálatos lila színű vízfesték cseppje teszi teljessé, aminek használata közben NaturaMia illóolajának illata szabadul fel és egy virágokkal teli világot varázsol..

 

4. medál: Ősz

“Az ősz olyan, akár egy festőművész: színpompájával meghódítja a környező dombokat.” (Takayuki Ikkaku)

Sokan az elmúlást látják az őszben, ám tekinthetünk rá úgy is, mint az év azon időszakára, amikor a természet csak lassan aludni tér, és vele együtt mi is elcsendesedhetünk, elkezdhetünk újra jobban befelé figyelni. Ehhez kapjuk segítségül a meseszerű őszi színkavalkádot, mellyel a természet az alkotásra is inspirálhat bennünket.

A #festékszer kollekció ősz színeiben tündöklő medálja is elkészült számotokra, Szilda Bee-Pakk bordó vízfesték cseppje a medál közepén csodásan megteremtette az őszi hangulat alapját. A medál többi őszt idéző színe között itt-ott csillogó arany pöttyök is felsejlenek, emlékeztetve bennünket ennek az évszaknak a különlegességére, varázslatosságára!

 

Ezzel a medállal végigérünk az évszakokon, de mivel minden vég egy új kezdet is egyben; a #festékszer kollekció is hamarosan további darabokkal fog bemutatkozni számotokra!

 

5. és 6. medál: Tél, Tavasz 

A “medál és vízfesték 2in1” #festékszer kollekció legújabb szettjének első két darabját szeretném megmutatni nektek.
Kettőt, a téli és a tavaszi medált is, mert számomra különbözőségük ellenére egymásból születnek, kéz a kézben járnak.

Emlékeztek még A 12 hónap c. mesére, ami a kollekciót inspirálta?
http://pottyosunikornis.hu/festekszer-kol…/a_tizenket_honap/

A kékes medál a jeges-fagyos időt, a hóvihart festi le az én olvasatomban. De eshet a hó, fújhat a szél, a hótakaró alatt már illatos ibolyatenger várakozik arra, hogy kibújhasson, és elhozhassa a tavaszt.
És máris összefonódik a két medál története;
hisz hamarosan eljön a tavasz ideje is, amikor a tél elbúcsúzik egy időre, és boldogan-zöldellő rét váltja fel a havat, ahol apró színes virágok százai kelnek újra életre.

Mindkét medál arra emlékeztethet, hogy a hitet és a reményt sosem érdemes feladni. A nehezebb időszakokban is mindig ott bújik valami, ami előrevihet bennünket.

Ha téged is megihlet a mese és valamelyik medál, a közepükön található Szilda Bee-Pakk kék és zöld festék cseppek segítségével te is megfestheted a saját történetedet!

 

7. medál: Nyár 

A nyár medálja egy szép nagy, lila színű Szilda Bee-Pakk vízfesték cseppel invitál alkotásra téged!

Viseld ezt a vidámságot hozó, nyarat és játékosságot idéző medált nyakláncként a mindennapokban, és a rajta található vízfesték által ajándékozd meg magad a festés örömével is!

Bátran használd a vízfestéket, a medál többi részét lakk védi, így ellenálló a ráfolyó vízzel/vízfestékkel szemben. Ha a mintára kenődik a festék, puha nedves ronggyal le tudod törölni és festés után újra medálként használhatod.

 

8. medál: Ősz

A #festékszer kollekció 2. szettjének utolsó darabjaként egy aranyban csillogó, vörös színű Szilda Bee-Pakk vízfestékkel ellátott medált festettem nektek.

Ez az őszi hangulatú ékszer egyfajta komolyságot hordoz, miközben ott rejlik benne a ragyogó Nap, ami egy erőteljes ősi szimbólum is egyben. A Nap a fény és élet forrása, a teremtés jelképe.

Vigyél fényt a napjaidba az ékszer viselésével, majd alkoss szabadon a rajta található vízfestékkel!